St Louis

vandaag eens wat langer blijven liggen omdat we niet de stad uit hoeven voor de Budweiser fabriek.

bij hhet ontbijt zijn wij Nederlanders tegen gekomen Hagenaars nog wel ,hebben ff lekker gekletst zij zijn op weg naar San Francisco zij hebben een coast to coast toer geboekt en hebben nog een eind te gaan.

zoals ik al zei de Budweiser fabriek waar ze het bier maken:

Budweiser, vaak afgekort tot Bud, was het belangrijkste biermerk van het bedrijf Anheuser-Busch. en hoort nu tot de Anheuser-Busch InBev groep. Het wordt verkocht met de reclamekreet 'King of Beers'. Het is het meest verkochte bier ter wereld, gevolgd door Bud Light. Budweiser is een Amerikaans lager dat wordt gebrouwen met behulp van technieken uit de massaproductie. Zoals veel andere Amerikaanse lagers, heeft het weinig smaak en veel koolzuur; het is het vlakste bier (qua smaak) van alle internationaal gedistribueerde lagers.

Lager veroudert, net als veel andere levensmiddelen, snel met de toenemende leeftijd van het product en door invloed van hitte. Het bedrijf heeft hierdoor strenge eisen op het gebied van verpakken en verkoop. Zo zijn er meerdere Budweiser-brouwerijen in de Verenigde Staten waarvan er veel rondleidingen verzorgen. Na afloop van de tour door de fabriek wordt door de gids aan enkele vrijwilligers gevraagd of zij een 'mishandelde' (Engels: 'punished Budweiser') willen proberen. Dit bier is in een hittekamer gedurende twee weken weggezet. De vergelijking tussen een verse Budweiser en een 'mishandelde' dient om aan te tonen hoe gevoelig bier voor hitte is. In Nederland wordt daarom het bier in bruine flesjes verkocht. Budweiser wordt door andere brouwerijen elders in de wereld in licentie gebrouwen..

na de toer hebben wij nog wat geproefd en toen werd het tijd om te rijden richting Bowling Green de Corvette fabrieken ja inderdaad we moeten weer terug naar Kentucky maar ja kan ff niet anders na een rit (Boring)van 6 uur zitten wij in Bowling Green 10 min van de fabriek afvoor nu welterusten en jullie werk ze weer.

PS het is goed vertoeven hier wat het weer betreft.

Zwijnie

Hallo mannen, Dank voor jullie toelichting op het Amerikaans bier! Geweldig. Ik wist er vrij weinig van tot jullie verhaal. Ik zit inmiddels op mijn terras in de Sierra Nevada, de Spaanse dan wel te verstaan: http://www.laalmuniadelvalle.com/ Het eten is net iets minder dan bij Gordon Ramsey, maar het uitzicht is dan wel weer top. Warm ook, ruim boven de 30 graden. Adios!!