Bowling Green KY

Vandaag Bowling Green op het lijstje en dus het Chevrolet Corvette museum en de fabriek.

was gelukkig dichtbij zo'n 10 min van het hotel na een stevig hotel ontbijt donuts en OJ onze biezen gepakt en op weg naar het Museum daar aangekomen konden wij gelijk doorlopen want het was er niet druk na er een dik uur gelopen te hebben wilden wij nu wel eens zien hoe zo'n corvette in elkaar gezet wordt .Dat kon verderop in de straat, hier was het een stuk drukker. Wij zaten bij groep tweeeen groepje van 7 mannen en vrouwen.

Onze gids was een gozer van ik denk 20 jaar nou dat hebben wij geweten hij had beter verkoper kunnen worden ,hij wist bijna alles over de auto's te vertellen maar niks hoe ze in elkaar werden gezet.

dus hebben wij de touwtjes maar in handen genomen, eigenlijk gebeurde het automatisch wij liepen achteraan en er kwamen werklui naar ons toe die begonnen te vertellen wat zij aan het doen waren en dat bijna iedere keer de andere mensen van ons groepje hadden het op een gegeven moment ook door dus kwamen zichbij ons aansluiten, wij hadden dus een eigen tour.

zo hebben wij toch nog wat geleerd tijdens deze tour.

na deze happening was er nog tijd over voor Mammoth Cave hier vlakbij :

Het Mammoth Cave National Park gelegen in Kentucky omvat de Mammoth Cave of Mammoetgrot, het grootste grottencomplex op aarde, met een enorm gangennetwerk op verschillende niveaus.

Het ligt in bijna horizontaal gelaagde carbonische kalksteen waardoor water wordt afgevoerd van het Pennyroyal Plateau naar bronnen langs de Green River. Er zijn veel tunnels, met lange, meanderende canyons die onder het grondwaterniveau overgaan in buisvormige tunnels met ovale doorsnede. Door voortgaande insnijding van de Green River kwam grondwaterstand steeds lager te liggen en vielen talrijke grote tunnels droog. In de hoogstgelegen grotten liggen 2,3 - 3,5 miljoen jaar oude sedimenten, veilig weggeborgen onder de zandsteenruggen van het Chester Upland.

De jongste grotten lopen meestal door die ruggen en staan daar in contact met oudere grotten; enkele lopen echter onder de tussenliggende Houchins- en Doyelvallei door. Op diverse plaatsen lopen verticale schachten door de kalksteenlagen, maar de meeste grotten blijven beperkt tot een bepaalde horizontale laag. Daardoor zijn er ook veel toevallige kruisingen van gangen, en zijn de grotten onderling verbonden tot een uitzonderlijk lang stelsel.

In de grotten leeft de bedreigde oogloze Kentucky grotgarnaal (Palaemonias ganteri) die zich voedt met sedimenten uit de grotten en grondwater

hebben hier een 2 uur durende toer gedaan helaas geen foto's dacht dat ik het niet mocht meenemen.

Zwijnie

Hallo mannen, Wederom weer geweldige verhalen. De techniek rondom de Tjeevroolee - zo spreek je het echt uit volgens een Amerikaanse vriendin - en ik ben nog even gaan speuren.
Wat zag ik?! Het museum verloot nog een witte en een zwarte Chevrolet voor deze week. Moeten jullie wel een lootje kopen, maar toch ... Lijkt me wel stoer als jullie hier straks in rondrijden :-)

Errol

Maar dat lootje kost dan ook $250-$500.
goed speurwerk zwijnie!

Ineke

Daar zijn we weer Ook voor mij heel erg leerzaam
Deels ook op fris kan geen kwaad.
MaaR een lootje dat gaat zelfs mij boven de pet